www.salongduojag.se

0470-25840

Peruker

Vanliga frågor och svar

Här får du svar på några av våra vanligaste frågor gällande peruker. Uppstår det mer frågor eller funderingar så boka gärna in en gratis konsultation eller ring till oss! 

Har ni ett separat rum för perukprovning? 

Vi har möjlighet att erbjuda en plats något mer avskilt än i salongsdelen, men det är inte i ett separat rum.                          Salongen är relativt liten med begränsade utrymmen så därför kan vi inte dagsläget inte erbjuda helt separat rum.

Vi brukar därför försöka vara flexibla med tider så att det ska kännas bra för just dig. Det finns alltid tider då det är lugnare på salongen!

Kan jag använda min rekvisition hos er? 

Ja vi tar emot din rekvisition och den får du gärna ta med vid ditt första besök hos oss.

Skulle du ha en rekvisition från en region som vi inte samarbetat med tidigare så gör vi en extra koll så att det är okej även där.                                                                                Detta har aldrig varit ett problem hittills.

Varje enskild region har olika bidragsregler. Undersök vad som gäller i din region. Information

Vad kostar en peruk? 

Priset på peruker varierar stort men generellt sätt så kan man säga att en syntetperuk kostar ca 5000- 10 000:- och en peruk i äkta hår 14 000- 30 000:-

För att få mer exakt prisuppgift och mer information kring olika modeller och vad exakt som skiljer är det lättast att boka en tid för konsultation. Vi hjälper dig gärna!  

Är det varmt med peruk?

Detta är väldigt individuellt då vissa blir varma väldigt lätt och andra inte. Det beror också mycket på vilken årstid det är och vad för typ av peruk man bär.

Något man dock aldrig kommer ifrån är att det är en typ av huvudbonad vilket gör att det blir mer instängt än om man är utan.                                                                                            Viktigt att veta är att det finns ett brett sortiment vilket gör att det går att anpassa så att det blir bekvämt för just dig.

Kan jag styla peruken? Tål den värme?

Det går att styla både syntet och äktahårsperuker. Det finns speciella stylingprodukter anpassade för peruker.

Du kan däremot inte använda värmeverktyg som fön/ plattång/ locktång på en syntetperuk vilket du kan på äkta hår. 

Med hjälp av en ångmaskin kan vi på salong ändra även syntethår från lockigt till rakt och tvärtom.                            

Kan jag färga peruken?

Syntetperuker går inte att färga.

En peruk i äkta hår kan du färga men håret kan bete sig annorlunda än det egna håret. Därför rekommenderas det att detta görs hos frisör.

Tänk också på att garantin eventuellt inte gäller på samma sätt om du har färgat den. 

Kan jag bada med peruken? 

Bada med peruken rekommenderas ej!                                    Den tål inte salt eller klorvatten och du bör därför skydda peruken från det.     

Ett bättre alternativ om du inte vill gå helt utan kan vara en turban eller annan huvudbonad. 

Kan peruken blåsa av? 

Nej den kan inte flyga iväg. Peruken ska sitta fast och den ska anpassas efter dig så att du känner dig trygg med den. Därför finns det också flera sätt man kan förstärka den på.

Om du upplever att den inte sitter fast då är den inte tillräckligt anpassad och måste justeras! 

Kan jag ha mitt eget hår under peruken? 

Ja, du kan ha ditt eget hår under peruken.                              Det finns speciella clips man kan sy dit som gör att den sitter på plats. 

Behöver peruken tvättas? Hur ofta?

Precis som ditt naturliga hår så behöver peruken tvättas.    Du kommer få tydliga instruktioner på hur du tvättar den innan du lämnar salongen.                                                Dessutom får du även med dig skötselråd hem. 

Kommer det synas att jag bär peruk?

Peruker idag är väldigt naturtrogna vilket gör att det inte ser ut som peruker. Du kommer alltså inte se ut som att du ska på maskerad!

Det är däremot vanligt att det känns ovant att ha peruk i början. Man behöver ge det tid så man hinner känna in sin peruk. Tänk också på att andra nästan aldrig reflekterar över om du bär peruk eller inte. Oftast handlar det om att man själv inte vant sig vid känslan.

Tanken är att du ska känna dig som dig själv och därför anpassar vi peruken efter dina önskemål.

Hur lång tid tar det innan jag får peruken? 

Vi brukar säga att det tar 1- 2 veckor för oss att få hem alla peruker vi beställt. Har vi otur kan det ta längre tid än så och har vi tur så tar det enbart ett par dagar. 

Skulle det vara akut kan vi höra med vår leverantör vad de har hemma på lager och då kan vi få hem något alternativ väldigt snabbt. 

 

Kan jag träna med min peruk? 

Ja, du kan träna i din peruk. Har du långt hår kan det vara bra att sätta upp eller fläta håret för att undvika friktion.

Vet du med dig att du svettas mycket kan du använda en capliner under som är lättare att tvätta och som kan fånga upp det värsta. Har du en gammal peruk kan den vara ett bra alternativ att använda på träning eller kan du ha en enklare turban.

Det finns även hårdelar som går att använda under turbaner så man inte behöver ha en hel peruk på sig samtidigt som det ändå sticker fram lite hår.

Kan jag sova i min peruk?

Vi rekommenderar inte att man sover i sin peruk, framförallt inte i syntet. Peruken utsätts för onödig friktion och slits snabbare. Vi rekommenderar istället att du sover med en skön mössa. Bättre att sova i en skön mössa. 

Har du en peruk i äkta hår och vill sova i den trots ovannämnda rekommendationer.  Då är det bra om du flätar håret, använder silkesmössa och/ eller silkeskudde. Detta minskar risken för att knutarna ska slitas sönder. 

Kan jag justera min peruk hos er fast jag köpt den någon annanstans? 

Ja självklart kan du det. Vi försöker alltid hjälpa till även om din peruk inte är köpt hos oss. 

Beroende på vad du önskar att ändra är det bra om du tar kontakt med oss först. Allt är kanske inte möjligt att göra beroende på hur din peruk ser ut och vad du har för önskemål.

Om ingen peruk passar?

De allra flesta som kommer hit hittar en peruk de trivs med, men det finns alltid undantag.

Om vi trots flera beställningar inte hittat rätt så kan det vara skönt att veta att du aldrig blir bunden till att du måste välja en peruk hos oss. Det är viktigt för oss att inte sälja på dig en peruk som du känner att du inte kommer trivas i. 

Gäller inte om vi redan klippt eller ändrat något på peruken. 

Har du fler frågor?

Kontakta oss!